Chokladtryffelägg med nougat

Du behöver:
150 g mörk choklad
150 g nougat
1 ½ dl vispgrädde
2 tsk honung
200 g mörk choklad till doppning
25 g vit choklad till dekor
Hacka chokladen ganska fint och nougaten något grövre.
Koka upp vispgrädden med honungen, dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen och nougaten. Rör tills chokladen och nougaten smält helt.
Låt smeten svalna i rumstemperatur och sedan svalna i kylskåp några timmar, men gärna över natten.
Rulla små bitar av tryffelmassan till ägg och låt dem stelna till i kylen en liten stund. Smält den mörka chokladen till doppningen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Doppa ett ägg i taget i den smälta chokladen och lägg på en bricka med smörgåspapper.
Smält även den vita chokladen och ringla eller spritsa som dekor. Ställ att stelna i kylen.
Förvara pralinerna i kylen, men ta gärna fram dem i rumstemperatur en liten stund innan de skall ätas så smakar de mer.